Ματθαίου Αλέξανδρος MD, MSc - Αγγειοχειρουργός

Ο αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1996.

Από το 2000 έως το 2004 κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του υπηρέτησε στην Β' Χειρουργική του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Στην συνέχεια από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε Surgical and Vascular SHO στο Watford General Hospital, NHS Trust, London.Τέλος από το 2006 έως το 2010 εκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο Τμήμα Αγγειοχειρουργικής της Α' Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά το πέρας της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε στην χρήση C. Duplex (Triplex) σε γνωστό κέντρο στην Αθήνα.

Κατόπιν, μετεκπαιδεύτηκε στην διάγνωση και την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων στο Ιταλικό Φλεβολογικό Ινστιτούτο (Ferrara, Italy) και στο Indiana Vein Center (Indianapolis, IND, USA).

Ο ιατρός είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τις σύγχρονες Ενδαγγειακές τεχνικές στην Αγγειοχειρουργική το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2012.

Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει επιστημονικές μελέτες σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα έχει ιδιαίτερο συγγραφικό έργο με πολλές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2011 είναι υπεύθυνος του Πρότυπου Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων. Είναι αφοσιωμένος και ασχολείται αποκλειστικά με την διάγνωση και την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

www.veins.gr